Sortering

Endret Mon, 18 Mar 2024 ved 10:13 AM

Filer i Imageshop sorteres i den rekkefølgen filene lastes inn i Imageshop. Det betyr at du alltid kan se de siste filene som du har lastet inn øverst i skjermbildet ditt. Dermed kan du også enkelt se at filer du akkurat har lagt til, faktisk er kommet inn i Imageshop.

Inne i Imageshop Admin kan du endre på sorteringsrekkefølgen av filene dine når du gjør et søk. For eks. kan du sette “digitaliseringsdato” eller “Navn” som sorteringskriterium for søket.  Setter du “digitaliseringsdato”, “synkende” som sorteringskriterium, så vil filene sorteres med nyeste filer øverst.

Når du trykker “Tøm søk” går sorteringen tilbake til standard, som er opplastingstidspunkt, synkende. Det er mulig å få standardsorteringen endret til Digitaliseringstidspunkt synkende, i stedet for opplastingstidspunkt synkende. Kontakt Imageshop for å gjøre denne endringen.

Sortering ved hjelp av grupper

Det finnes en enda mer avansert måte å sortere filer på. Du kan opprette sorteringsgrupper, plassere filene dine inne i gruppene, endre rekkefølgen på sorteringsgruppene og til og med endre plassering av hver enkelt fil inne i den enkelte gruppen, ved hjelp av drag & drop.

For å benytte denne muligheten må du kontakte Imageshop for aktivering. Den er ikke aktivert som standard.

Slik gjør du:

1. Opprett sorteringsgruppe (r):

Gå til Ditt navn (oppe til høyre i admin), Innstillinger, Sortering

2.  Gi sorteringsgruppene en rekkefølge med drag drop

Dra i ankeret til venstre for navnet på sorteringsgruppen og dra gruppen vertikalt til rett plassering.

3. Flytt filer til sorteringsgruppene

- Trykk “Hjem” i admin og velg så filer som du vil flytte til en sorteringsgruppe.

- Trykk “Tag”.

- Velg aktuelle filer for en bestemt sorteringsgruppe eller velg alle om samtlige skal til samme gruppe.

- Velg aktuell “Prioritert rekkefølge” nede til venstre i skjermen og navnet på sorteringsgruppen som du vil flytte filene.

- Velg Avanserte innstillinger” og “Overskriv eksisterende tagging”

- Trykk “+Tags” for å flytte filene til sorteringsgruppen.

Husk ellers at du også kan flytte filer til sorteringsgruppen samtidig som du laster bildene inn i bildebanken initielt.

4. Dra og slipp filene i hver gruppe, til ønsket plassering

Gå tilbake til “Innstillinger”, “Sortering”

Klikk på “antall filer” i sorteringsbildet over for å se og endre plassering av hver enkelt fil i gruppen. Trykk “Lagre” når du er ferdig.